Over ons

Creatieve geesten

The English Gardeners, Tom Kerr en Thomas Houtman beschikken allebei over een bijzonder creatief brein, dat zij ontwikkeld hebben in hun gezamenlijke grote passie: het ontwerpen en tot uitvoering brengen van levendige, unieke  buitenruimtes. Nog voor er een ontwerp gemaakt gaat worden visualiseren Tom en Thomas al een beeld van alle mogelijkheden.Samen zetten zij dit op papier, waarna de aanleg en vaak ook het onderhoud van de tuin volgt.  

 

Achtergrond

Tom Kerr groeide op in het
heuvelachtige platteland van Ierland en kwam in 1983 naar Nederland. Voor hij naar Nederland verhuisde werkte hij jarenlang als voorman in verschillende parken in Londen, waaronder in één van de oudste Victoriaanse parken, Myatt’s Fields. In zijn vrije tijd legde hij tuinen aan voor particulieren. Niet lang nadat hij in Nederland was komen wonen startte hij zijn hoveniersbedrijf The English Gardener.  Zijn opleiding aan de Royal Horticultural Society en zijn brede ervaring hebben hem een grote rijkdom aan kennis opgeleverd. 

 

Thomas Houtman groeide op tussen de landerijen op de Utrechtse Heuvelrug en
behaalde in 2012 zijn diploma aan de St. Joost Kunstacademie in ’s
Hertogenbosch. Zijn artistieke achtergrond als autonoom kunstenaar in
combinatie met de brede werkervaring die hij opdeed met gerenommeerde
kunstenaars waaronder Anne Wenzel, heeft Thomas een uniek perspectief op
compositie, constructie en textuur opgeleverd. Al tijdens zijn studie werkte hij
veel samen met Tom en in 2021 besloten zij hun krachten te bundelen en zo ontstond
The English Gardeners.

 

De kunst van compositie

De tuinen die door The English Gardeners worden gecreëerd zijn vaak te herkennen aan de compositie die meestal uit drie elementen bestaat. Deze samenstelling zorgt voor rust en
eenheid. De beplanting die vaak oogt alsof deze natuurlijk is ontstaan, wordt
tot in detail uitgedacht en uitgezocht.  De eigenzinnige, creatieve blik van zowel Tom als Thomas resulteert in het ontstaan van unieke, bijzondere en authentieke tuinen.  

 

Klantgericht tuinontwerpen

De samenwerking met de klant is voor The English Gardeners van groot belang. In overleg wordt er gekeken naar hoe een tuin te ontwerpen waarin geleefd kan worden en waar jong en oud zich prettig zullen voelen. Of het nu gaat om een compacte stadstuin of landschappelijke villatuin, The English Gardeners staan garant voor het creëren van een stijlvolle, aantrekkelijke en comfortabele buitenruimte.