Kalender – april

Gazon – het is een goed moment om te beginnen met je gazon te verticuteren, beluchten en in te zaaien. Controleer ook op plekker waar het gras niet goed groeit (gele plekken of helemaal geen gras), hier kun je namlijk nieuwe graszoden leggen of inzaaien.

Beplanting – De maand April leent zich er ook goed voor om de planten rustig aan uit de schuur / kas te halen en te laten wennen aan de buitentempratuur. Pas hierbij alleen wel goed op dat de nachtvorst niet terug komt, dit kan namelijk nogsteeds schade toebrengen aan de plant.

Vijver – Als je nu begint de vijver op te schonen zul je daar de gehele zomer profijt van hebben. Alle levende organismen zijn nu nog in een stadium waarin er niet heel veel gebeurt. Zo kun je bijvoorbeeld planten in je vijver toevoegen of verwijderen. Houdt er rekening mee dat je voldoende zuurstof planten in je vijver hebt voor de vissen.

Snoei – Het maandelijkse onderhoud komt om de hoek kijken, zet de eerste hagen nu terug zodat je een richtlijn hebt voor de rest van het seizoen.

De voorjaarskriebels