Kalender – Mei

Gazon – Prik met een mestvork gaten in het gazon zodat het water kan weglopen. Strooi kunstmest zodat het gazon in goede conditie blijft, afhangend van de groei van het gras 1 of twee keer per week maaien.

Beplanting – Je kunt in mei ook heel goed planten als: vlijtig liesje, leeuwenbek, duizendschoon en madelieven inzaaien. Zodra je ze ingezaaid hebt kun je een kaartje in de grond steken met de naam van de plant. Zo leer je niet alleen de naam van de plant maar dit is ook een extra stukje decoratie in je tuin. Vetplanten gaan nu hun rustperiode in, geef ze daarom een slokje water.

Vijver – De ijsheiligen is voorbij, wat betekent dat de temperatuur niet meer onder het vriespunt zal komen. Daarom mogen de vissen bijgevoerd worden, kattenstaart en lissdode mogen ook aangeplant worden. Controleer ook de filter van de vijver, spoel deze zonodig uit onder de tuinslang.

Snoei – Check voor het snoeien op vogelnestjes, groenblijvende hagen (buxus liguster hulst) mogen gedaan worden en het liefst bij bewolkt weer. Zo kunnen de planten het beste genezen van hun snoeiwonden. Perkrozen mogen 3 tot 5 ogen hoog teruggesnoeid worden.

Tip – tuinmeubels, hekken, schuttingen en hekken opknappen. Liefst bij hout niet met de hoge drukspuit, hiermee spuit je alles wat tussen de nerven zit uit het hout en heb je binnen de kortste keren weer ander ongewenst vuil in je hout.

Tip tegen slakken: